), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Tuesday, November 9, 2010

wanita biasa VS wanita cantik

Best Blogger Tips
Assalmualiakum

kembali lg ak ke entry ni:)...
ak sja nak kongsi dan minta pndapt korang pasal wanita cantik dan wanita biasa.
hurm,kat dunia ni ad ja perempuan cantik dan biasa..
ha, ada seorang ni
bg ak dia memang seorang yg cantik..memang diminati setiap orang..
x kira perempuan atau lelaki sekali. setiap kali dipuji mesti dia akn mprotes.. dalam konteks (merendah diri). i like her way :)
,tp ak x berapa paham. kenapa dia selalu merendahkn diri dan mngataka dirinya x cantik pun ,walhal memang cantik... dan selalu membandingkan orang yang x cantik dikatakan cantik drpadanya.
ak kurang paham ap motif sesetengah pihak berlaku sedemikian. bagi yang x cantik bila mendengar kata begitu membuatkan ia rasa macam diperli..yalah memang dia sedar x cantik kan.. perlu la dia rasa diperli..dan kaum ni mungkin rasa akn tertindas dengan wanita yang cantik...
wallahhuallam

Monday, November 8, 2010

WArgHHHH

Best Blogger Tips
aduh! penat la nak manage blog ni!

jgn mengeluh... kita perlu redha atas segala perbuatan kita
firstly ak nak ucap a very thankfull kpd AKHMA kerana sudi nolong ak dalam mngubah suai laman blog ak ni..makseh kawan :)
dalam pada masa yang sama ..ak nak sembang cikit pasal word redha ni.. ak x da la pndai sangt dalam nak becakap dalam bidang ni.. sebagai student ak nak tekan redha dalam konteks "pelajar yang menjadi mangsa banjir" biar ak scopkn yer (mangsa bnjir di kedah dan perlis pada 2-6hb november 2010)
hehe..disini..ak pon terlibat dengan kes banjr ni.. tp xda la kna kat ak..sb aku dok hostel..yg kena tempias tu pasal kes air xda dan susah nak dpat sumber mknan .. pada mula nya... ak mcm x redha ap yg jadi kat ak ni.. yalaa..kan tngah amek exam ni..tup2 dapt msalah yg besar cam ni..agak bengang la jugak first tu... pastu ad la kawan ak tuh cakap.. hidup ni biar la ada keredaan terutamanya redha setiap benda yg terjadi kepada kita..kerana allah la yg melakukan semua itu.masalah yg allah berikan pada kita tu merupakan ujian darinya.. kira kita perlu letakkan redha bersama syukur untuk mendaptkan kesempurnaan dalam hidup.. nescaya kita akn lebeh sayang kepadanya..
lepas pada itu,aku terus ak berfikir dan YA! memang benar. allah menyayangi kami..dan sebab itu ALLaH meletakkan ujian ini kepada kami... dan ak bersukur kerana allah memberikan ujian itu kepada kami..alhamdulillah...sekarang kami lebeh memahami krna ap DIA memberikan ujian seperti ini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...