), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Tuesday, January 24, 2012

kelakar 1

Best Blogger Tips
bersemangat budak nie meniup lilin tu.... siap ada muncung2  lagi tu ha

kegelian berganda-ganda 2

Best Blogger Tips
 lau tengok nie time nak makan,mesti x leh nak telan makanan... mcm tersekat-sekat ja kat kat rengkung ee.
lau kanak2 x pa lagi... kecik ja size ehem2 tuh 

perasan la tu

Best Blogger Tips
testing... lau nak tngok ap yang ditulis... scratch  la tengok :)






Tuesday, January 17, 2012

menyesal x ada guna

Best Blogger Tips
asalamualaikum... ha,hri nie ak betol2 stress,sb aku x dapat jawab ngan sempurna soalan2 masa exam static n dynamic td.. hurm, td ak tidoq pastu tetiba solution tok solan yang ak ragu2 ngan jawapan tu muncul dalam ingatan ak..hah! memang ak salah la pon jawab ! adoi.. soalan yang ak rasa ak dapat selesaikan pon da salah.. apatah lagi soalan yang ak xdapat jawab tu. astafirullah... kenapa la tetiba solution tu muncul tetiba lak timbul time2 ak nak amek paper lagi niee.. ni membuatkan ak double stress.. aku mcm nak nangis sepuas2 tp mcm budak2 la pulak.. so,ak nangis dalam hati dan tumbuk pipi ak sekuat2,baru padan ngan ak nie... besa sangt!

then, rasa gemuruh menyelubungi ak.. ak terus capai calculator n kira markah paper tadi.. tolak2... haih, 42/100 ja?? pastu tambah ngan carry mark n soft skill... tolak tambah memang aku atas pagar la jawabnya... tp realiti antara atas pagar or fail.. im really2 sad right now,cause im struggle mcm nak gila.. pastu exam mcm nothing ja dalam mind ak.. apa hal eh?? ap hikmah dia?? who knows, either ak pon x taw.. hanya ALLAH ja taw.. ak hanya bertawakal kepadanya..

rasa bersalah dalam diri lagi membuak2 bila teringat mak ayah kat kampung,tok2 ak kat sana.. adik2 ak kat sana.. da la dok jauh dari mereka.. lau ak gagal mcm nie.. its nothing if im stay here!wat malu muka ja..  serius ak rasa bersalah gila2 tahap gaban niee.. guidance ak pon x da untuk nak guide ak hidup kat bandar nie.. im standing with my own feet..n this my result... apa pon x bleh! ak hanya menghabiskan duit keringat mak ayah ak ja la mcm nie.. punya la depa cari duit untuk sara ak,tp ak x da ehsan pon untuk depa.. :(

aku nak menyesal pon x da guna dah.. ak hanya mampu berserah kepada Allah moga apa yang ak hajati temakbul.. lulus saja ak mintak.. x mintak lulus ngan cemerlang pon subjek dynamic tu..at lease aku dapat imbuhan jugak dari apa yang ak usahakan nie..

doakan ak ya

Saturday, January 14, 2012

stress exam

Best Blogger Tips
Hari nie ak stress sangt2.. ak x tahu la nak cakap ap.. mamang ak gemuruh tahap zirafah! dari semalam sampai hari nie tapak kaki ak sejuk ja rasa... em em em...! harap ak dapat wart ngan jayanya subjek nie  pada 16/1/2012.. walo bunyi mcm mudah ja subjek nie "static n dynamic" .. tp bg ak.. argh! xdapat byangkan..kenapalah ak main2 sngt ngan subjek nie.. patot ak faham betol2 bila orang present kat depan tu! astafirullah ....ketat da muka ak niee.

Wednesday, January 4, 2012

miniature city

Best Blogger Tips
miniature?? selalu dikaitkan ngan ngan benda2 kecil an?? hr nie ak nak kongsi video2 yang mana ada manusia yang sanggup membuat video cropping contoh mcm  miniature city  nie  ,apa yang menarik dengan video2 nie?? asalnya video nie diambil gambar satu persatu dan dikumpulkan menjadi satu animasi bergerak.. kira2 shot yang diambil tu boleh dikatakn mencecah berpuluh2 ribu.. tp yang cute tu.. camera yang dipakai nie da dikhususkan untuk menghasilkan gambar2 yang nampak mcm benda nie mainan dan plastik... Ha, nie semua kuasa dari lens yang digunakan... meh kita layan video2 nie .. harap korang terhibur yer..



new york city miniature ( paling awesome bg ak ) 

fuh ... menabjubkan betol.. mcm real :)


miniature city


sand Francisco city 







(PS: first time ak tngok video nie.. ak engatkan memang mereka nie amek gamba kecil2 dan buat satu2 shot tu untuk nampak mcm orang bergerak n kereta bergerak.. serius memang ak tertipu.. tp nasib baik la ak tjumpa key word tilt shift.lau x,sampai sekarang ak engt benda nie real.. huhu) 







Monday, January 2, 2012

semangat katak

Best Blogger Tips






Assalamuailakum semua, ak kat sini nak bercerita tentang kisah katak yang leh jadikan pedoman hidup untuk kita .

Ada sekumpulan katak tngah berkumpul2 mengelilingi sebuah perigi yang usang.di dalam perigi tu ada 2 ekor katak yang terperangkap di dalam perigi itu akibat tidak berhati2 semasa melompat di kawasan itu.. oleh itu, sekumpulan katak cuba untuk memberikan bantuan kepada 2 ekor katak itu.. akan tetapi perigi itu sangat dalam dan tiada harapan untuk menyelamatkan mereka, “kamu tawakal ja la.. mungkin nie nasib kamu!” jerit katak dari atas kepada 2 ekor katak yang terperangkap tadi. “kami pun tidak tahu macam mana nak selamatkan kamu untuk naikkan kamu ke atas” jerit katak lain, “itulah kamu, kenapa kamu cuai sangat , perlu la berhati2 semasa melompat tadi.” Tambah katak lain pula.

        Namun kedua2 ekor katak tu cuba juga naik ke atas dengan melompat sekuat2 hati..tp x berjaya juga..dari atas terus kedengaran suara2 membunuh harapan mereka. Setelah agak lama mencuba,akhirnya salah seekor katak tu putus asa dan penat serta semangt yang lumpuh dek kerana kata2 yang x memberangsangkan keluar dari mulut katak2 di atas.. akhirnya katak tu mati.. melihat rakannya mati katak seekor lagi cuba untuk melompat.. “kamu x nampak ke kawan kamu da mati,simpan ja tnaga kamu tuh, x da harapan lagi kamu terus hidup..baik duduk diam2 ja” begitulah teriakkan yang kedengaran dari atas .akan tetapi katak tu terus melompat .akhirnya seperti ada semangat baru katak itu dapat melompat tinggi dan akhirnya dia berjaya keluar dari perigi itu.
Takjub melihat apa yang berlaku ,seekor katak datang bertnya. “kenapa kamu tetap melompat walaupun kami menyuruh kamu menerima takdir yang kamu mungkin akan mati seperti kawan kamu itu?”.. katak tu pon terkejut mendengar percakapan katak itu... “owh ya ka kamu bercakap mcm tu?? Minta maaflah,memang telinga saya kurang dengar ..saya ingatkan kamu semua memberikan semangat kepada saya untuk terus melompat,jadi sya teruskan la usaha itu sb x mahu mengecewakan kamu smua”


Pengajarannya adalah, kamu adalah apa yang kamu fikirkan ( you’re what you think) walaupun kadangkala kita salah sangka memberikan manfaatnya jugak,terutamanya apabila seseorang berniat jahat kepada kita tetapi kita merasakan niatnya baik kepada kita ,lalu kita mendapatkan manfaatnya

Semestinya lah dia bengang ngan kita lau niat jahat dia memberi kebaikan kat kita.. betol x ?? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...