), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Monday, January 31, 2011

Pelbagai cara ikatan tali kasut

Best Blogger Tips
Assalamualaikum...
aku nak kongsi pelbagai pattern ikat tali kasut ni,terutama kasut converse yang anak muda selalu pakai sekarang..
aku amek informasi ni dari http://www.popgive.com
try la cuba.. nie boleh mengubah cara penampilan kita


































selamat mencuba ya!

RAGAM BINATANG

Best Blogger Tips
ada kala aku bleh jadi singa..takut x takut x?? huhu

kura2 pon pandai berbalut2 :)

 saya askar simpanan.. kecil bukan sekadar kecil..kecil ak cili api! 


nah kau sesumpah ! berani sangat bg aku terkejut.. 

aduh! rasa macam cita titanic la pulak... romantiknya!

wow! ~bulat nyer~

ada ciri2 mcm panda x saya ni?? 

kecomelan saya teserlah apabila saya menguap :)

i feel good   ~_~

baju kotak ku!!..apsal sempit sangat ni?? 

bila masa la pulak ak bela 3 ekor anjing ni??


I'm the best singer ..lalalalala~

macam dalam syurga la pulak, bila masok dalam periuk ni..makanan! nyum...

sedihnya bila awek cun tinggalkan ak :(

jangan sapa pun sentuh ayam golek ak ni! kalo sesiapa mencuba..nahas la nanti!

p.hijau: baju ak x seksi la mcam kau..hurmm
p.orange: ala..seksi2 pon..ak sekso nak bejalan ni ha..mcm nak tersungkur jerk! 

gajah : apa masalah kau ni nyet?? dari tadi ak tengok asik garu kepala aja ni..
monyet: xder la...ak heran..mcm mana la ko leh panjat ranting pokok ni..dan satu lagi aku stress..apasal la ranting ni x patah! aku tension~

sukanya ak! tengok .. anak harimau x baham ak pon..

yow! give me a dance please 

ow tidak! saya x bersalah 

maafkan saya..saya x sengaja nak koyakkan kertas pintu ni :)
im over excited semalam.. terlebih minum..




Thursday, January 27, 2011

happy birthday to you!!

Best Blogger Tips
pada malam 25/1/2011
aku ngan certain rakan kongsi idea nak pekenakan membe ak sempena celebration birthday dia yang ke-21 pada 26/1/2011 tepat 12.00 am..
wah! dia tuwa pada ak laa...hehe..even dia punya pangai mcam budak2 compair ngan ak..ak stay nak cakap dia tuwa jugak! huhu...sori che pipah :)
walo celebration dia x seberapa..tapi ak puas hati sebab keinginan kau nak dapat kek dari secret recipe dah termakbul..tambah2 dapat favorite kek kau tu "chocolate chip walnut " senyum x lekang betol..suka la tuh! huhuh
patot perancangan nak pekena kau malam tu mcm lain..disebabkan ada la pulak pejumpaan ngan resident ,plan da betukar ke plan B .. huhu
tp plan B kami tu..seakan2 x menjadi sebab kau tu lapar awal sangat!! eee...geram ak..huhu
ptot umi ngan kami ni.. nak baling tepung time ko amik nasik kat garaj tu..sb nak jaga kebersihan..kang president junio kita marah lak t..cakap "apa la..taw la da budak part 6.. x leh jaga etika ka sebagai orang tuwa?? " huhu kang kita yang malu..
lain la mcam sem lepas..kena marah pon dengan budak sebaya kita..xda la rasa malu sangat walo jadi cleaner sementara.. huhu!
engat x?bez betoi pagi tu..mop lantai..cuci pintu.. cuci longkang..hai..marah makcik cleaner tu sb kita wat hal malam tu..hihi

berbalik kembali pada pokok..last2 kami sepakat nak ajak ko pegi kat gazebo kolej..tapi pecah gak peluh..nak pikir sapa yang nak belakon depan ko nie..last2..PINA setuju nak play that action!
lantak la dia nak wat gena..asalkan kau turun gak kart gazebo tu..
(kau wat pa time tu?? tido?? sebab merajok xder orang wish kat kau ker?? hehe) kami ingat lah date birth kau tu!
time tu..pina berjaya ajak kau turun ke sana..kami da siap ngan senjata kami ni.. nak bom kan kau!
biar padan muka..dulu pekena orang sangat..nie dia lak yang kena balik.huhu...tp kau kena rasa bersyukur sb kami x kenakan kaw kaw..sb takot jadi isu president junior nanti..kang x pasai2 kena tahan result exam ! haha
ak taw kau mesti excited bila nampak kek tu kan?? tergamam an an an?? hehe..
waima sekali pon ak suka kalo kau rasa terharu..
untuk pengetahuan kau.. bkan la ak yang belikan kek tu sebijik..aku join venture ngan umi hamizah,umi fiqah,fiqah n nyonya..biasa laa..x mampu ak nak beli sebijik..lain la duet PT ada dalam bank :)
harap harap kau gembira dikala birthday kau tu.. aku nak kau senyum macam ni
hehe...jagan marah ya ! t lagi la cepat tuwa



Nie la che pipah kita bila senyum malu2! happy birtday my lovely friend..

moga kau bejaya dalam hidup,dapat rezeki murah,dan mendapt hidayat dari NYA....ingatlah ak sentiasa..walo nanti haluan kita mungkin berbeza..x semestinya perhubungan kita nie akan lupus begitu sahaja..ingat aku sentiasa ya pipah..!!
dan x lupa jugak yang join celebration ni..tima kasih banyak2.. kalo sempat sem ni..insyallah..ak join pulak yang korang punya : )










Tuesday, January 25, 2011

my primary school

Best Blogger Tips
kembali ak ke entry ni !

sengaja ak nak kongsikan bersama korang pasal member2 time sekolah rendah dulu
sebelum tu..biar aku introduce dulu nama sekolah..ak bersekolah di SKKD ( sekolah kebangsaan kedawang )



aku berbanga sebab ak dapt msok sekolah ni.. sebab ap taw?? sekolah ni la wat pertama kali wujud di atas bumi langkawi.. kira da cecah 100 tahun leby~ wow!~
kiranya perintis orang berilmu dari langkawi ni ...starting from this school !

NIE LA GAMBAR SEKOLAHKU MASA ZAMAN DULU..arwah nenek aku cakap,dia pernah belajar kat sekolah ni


masa ak skolah time darjah satu.aku ditempatkan d kelas 1s ( seroja )
kalo korang nak tahu..aku ni seorang yang pendiam dulu..bila nak pergi tandas pon ak malu nak cakap kat ketua darjah ..then ak just tahan jer la sampai balik or waktu rehat..
ya allah, nak buka mulut dalam kelas pon susah...cg kata ak ader simpan batu dalam mulut ni.. hehe..aku pon x paham sb ap ak mcm tu dulu..
pasal kerja ak xder masalah sangat,mungkin ak ni seorang yang takut kena marah bila keja sekolah x siap.. huhu..
korang tahu...ak xder kawan rapat pon time dulu..aku pakat redah jer nak kawan ngan sapa pon.
after kelas habis,aku teros balik umah tok ak sb rumah dia tepi skolah. hari2 ak mcm ni,sb mak ayah kerja..tok ak jaga mkan minum ak time balik sekolah .. love her!
jiran umah tok ak tu..clazmate ak gak.. x clap ak laa..nama dia amin.. kira ak ngan dia kawan la time tu. pastu lepas darjah 2 dia pindah..
atok amin tu selalo suruh amin tu pegi umah tok ak..ajak ak ajar dia wat homework..aku pon da x engat apa yang ak ajar dia..huhu..time tu kecik g an..tp aku selesa ngan dia.. men sama2.. belajaq sama sama... seb baik la x der crush antara kami..kalo x...da on da ap... hahahaha
Ak ingat lagi..ak la antara budak kelas yang paling hodoh tulisan dia.. mcm cakar ayam! ad cg yang perihatin nak bantu ak dalam perbetulkan tulisan ,bg lawa balik :)
hari2 ak ada extra work dalam wat tulis-tulis ni..korang taw..ak kna tulis A B C balik..hahaha..malu o bila ingat balik..
nie ha cg yang tolong pantau aku dalam kekemasan tulisan ak dulu
CG HABSAH

last2 ak berjaya gak.. tulisan ak da elok cikit.. yahooo!!
terima kasih cg!

nie antara cg2 yang masih ak kenal..



cg said.. merupakan cg muzik ak ngan pendidikan seni..cg nie suka buat lawak..tp lawak2 dia pun..dia pegang guru disiplin dulu. sampai sekarang kalo ak terserempak dia,asik wat lawak ja...leh jadi awek muda tu kalo selalu ketawa! :)



nie cg azizi.. cg yang aja ak matematik..ak engt dia sangt sb kerana dia la ak reti math! aku start hafal sifir2 dr kelas dia laa..cg ni tegas sangat..tq cg :) kerana cg la sya dapat kira berapa harga nasi saya kat kedai makan :)


nie cg kamal.. yang ajar ak pjk.. ala,yang kena sukan2 tu..aku malas nak berpakaian sukan time sekolah..sebab aku malas nak salin baju balik pas tu..aku asik wat alasan aja kat dia..seb baik la dia sporting.. pasal cg ni,benda yang aku x leh lupa... dia pnah tnya ak satu soklan..
satu tambah satu jadi berapa??
ak amek masa berminggu2 nak pikir jawapan tu.. korang taw apa jawapanya?? hehe



dari darjah satu sampai darjah lima..ak dok kelas nombor 2.. kira second ranking la ni..
tp x pa..naik darjah 6..aku masok kelas first..hehe..ak struggle kort nak msok kelas first tu..yala..sapa la nak pandang budak kelas bawah ni kan?? cg pon x pandang sangt pon..
tp ak usaha..last2 dapt gak..alhamdulilah...
time tok amek UPSR la taun ni..
preparation xda la over sangat..setakat baca buku 2 3 muka surat tu ada laa..time tu aku x da taw pon kepentingan belajar ni.. setahu ak ..aku nak pas n dapt masok blajar kat sekolah menengah.. mungkin ak x yakin dengan diri ak dan x nampak future ak..
nak mengukuhkan lagi ketidakyakinan ak ni,contoh bila cg tanya ap hobi ak..aku jawab mcm2..ada kata nak jadi cg la..ada nak jadi doktor laa..ada nak jd business woman laa.. isk3..mcm2 ada.
agak terkejut gak laa..keputusan aku dpat 3A 2B .. B tok BI ngan BM pemahaman..
korang jagan la describe ak ni terkejot sebab x dapat 5A . aku terkejot sebab ak mampu dapat sebnyak tu.. 3A.. wow! betapa gembira ak time tu dapt result .. tp kalo dapat 5A lagi la terkejot rasanya..silap2 heart attack pulak jadinya :)

nie antara barisan kawan-kawan seperjuangan ak.. the most closest ialah ain..
dia seorang yang periang.. i love her very much!
time ni kitaorg wat reunion skolah




nie amin ngan aman..depa ni kembar seiras.. tp kot mana pon ada perbezaan antara mereka.. korang rasa kat mana yang nampak beza?? hehe

aku rasa setakat ni dulu cerita ak..lain masa ak cerita lagi.. x habis sampai d sini saja ya



glitter-graphics.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...