), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Tuesday, January 25, 2011

my primary school

Best Blogger Tips
kembali ak ke entry ni !

sengaja ak nak kongsikan bersama korang pasal member2 time sekolah rendah dulu
sebelum tu..biar aku introduce dulu nama sekolah..ak bersekolah di SKKD ( sekolah kebangsaan kedawang )



aku berbanga sebab ak dapt msok sekolah ni.. sebab ap taw?? sekolah ni la wat pertama kali wujud di atas bumi langkawi.. kira da cecah 100 tahun leby~ wow!~
kiranya perintis orang berilmu dari langkawi ni ...starting from this school !

NIE LA GAMBAR SEKOLAHKU MASA ZAMAN DULU..arwah nenek aku cakap,dia pernah belajar kat sekolah ni


masa ak skolah time darjah satu.aku ditempatkan d kelas 1s ( seroja )
kalo korang nak tahu..aku ni seorang yang pendiam dulu..bila nak pergi tandas pon ak malu nak cakap kat ketua darjah ..then ak just tahan jer la sampai balik or waktu rehat..
ya allah, nak buka mulut dalam kelas pon susah...cg kata ak ader simpan batu dalam mulut ni.. hehe..aku pon x paham sb ap ak mcm tu dulu..
pasal kerja ak xder masalah sangat,mungkin ak ni seorang yang takut kena marah bila keja sekolah x siap.. huhu..
korang tahu...ak xder kawan rapat pon time dulu..aku pakat redah jer nak kawan ngan sapa pon.
after kelas habis,aku teros balik umah tok ak sb rumah dia tepi skolah. hari2 ak mcm ni,sb mak ayah kerja..tok ak jaga mkan minum ak time balik sekolah .. love her!
jiran umah tok ak tu..clazmate ak gak.. x clap ak laa..nama dia amin.. kira ak ngan dia kawan la time tu. pastu lepas darjah 2 dia pindah..
atok amin tu selalo suruh amin tu pegi umah tok ak..ajak ak ajar dia wat homework..aku pon da x engat apa yang ak ajar dia..huhu..time tu kecik g an..tp aku selesa ngan dia.. men sama2.. belajaq sama sama... seb baik la x der crush antara kami..kalo x...da on da ap... hahahaha
Ak ingat lagi..ak la antara budak kelas yang paling hodoh tulisan dia.. mcm cakar ayam! ad cg yang perihatin nak bantu ak dalam perbetulkan tulisan ,bg lawa balik :)
hari2 ak ada extra work dalam wat tulis-tulis ni..korang taw..ak kna tulis A B C balik..hahaha..malu o bila ingat balik..
nie ha cg yang tolong pantau aku dalam kekemasan tulisan ak dulu
CG HABSAH

last2 ak berjaya gak.. tulisan ak da elok cikit.. yahooo!!
terima kasih cg!

nie antara cg2 yang masih ak kenal..



cg said.. merupakan cg muzik ak ngan pendidikan seni..cg nie suka buat lawak..tp lawak2 dia pun..dia pegang guru disiplin dulu. sampai sekarang kalo ak terserempak dia,asik wat lawak ja...leh jadi awek muda tu kalo selalu ketawa! :)



nie cg azizi.. cg yang aja ak matematik..ak engt dia sangt sb kerana dia la ak reti math! aku start hafal sifir2 dr kelas dia laa..cg ni tegas sangat..tq cg :) kerana cg la sya dapat kira berapa harga nasi saya kat kedai makan :)


nie cg kamal.. yang ajar ak pjk.. ala,yang kena sukan2 tu..aku malas nak berpakaian sukan time sekolah..sebab aku malas nak salin baju balik pas tu..aku asik wat alasan aja kat dia..seb baik la dia sporting.. pasal cg ni,benda yang aku x leh lupa... dia pnah tnya ak satu soklan..
satu tambah satu jadi berapa??
ak amek masa berminggu2 nak pikir jawapan tu.. korang taw apa jawapanya?? hehe



dari darjah satu sampai darjah lima..ak dok kelas nombor 2.. kira second ranking la ni..
tp x pa..naik darjah 6..aku masok kelas first..hehe..ak struggle kort nak msok kelas first tu..yala..sapa la nak pandang budak kelas bawah ni kan?? cg pon x pandang sangt pon..
tp ak usaha..last2 dapt gak..alhamdulilah...
time tok amek UPSR la taun ni..
preparation xda la over sangat..setakat baca buku 2 3 muka surat tu ada laa..time tu aku x da taw pon kepentingan belajar ni.. setahu ak ..aku nak pas n dapt masok blajar kat sekolah menengah.. mungkin ak x yakin dengan diri ak dan x nampak future ak..
nak mengukuhkan lagi ketidakyakinan ak ni,contoh bila cg tanya ap hobi ak..aku jawab mcm2..ada kata nak jadi cg la..ada nak jadi doktor laa..ada nak jd business woman laa.. isk3..mcm2 ada.
agak terkejut gak laa..keputusan aku dpat 3A 2B .. B tok BI ngan BM pemahaman..
korang jagan la describe ak ni terkejot sebab x dapat 5A . aku terkejot sebab ak mampu dapat sebnyak tu.. 3A.. wow! betapa gembira ak time tu dapt result .. tp kalo dapat 5A lagi la terkejot rasanya..silap2 heart attack pulak jadinya :)

nie antara barisan kawan-kawan seperjuangan ak.. the most closest ialah ain..
dia seorang yang periang.. i love her very much!
time ni kitaorg wat reunion skolah




nie amin ngan aman..depa ni kembar seiras.. tp kot mana pon ada perbezaan antara mereka.. korang rasa kat mana yang nampak beza?? hehe

aku rasa setakat ni dulu cerita ak..lain masa ak cerita lagi.. x habis sampai d sini saja ya



glitter-graphics.com

7 comments:

dylli said...

rajinnya dia. :)

farah wahida said...

hehe..ak bosan time ni..x taw nak wat pa.. kalo x update t..ader laa kawan tu marah ak. hihi

fakier said...

mn pic aku???ini xadil..hahha

farah wahida said...

laa..tu...ada ja gambaq ang... huhu..x nampak pendek umo org cakap..haha

AIMAN said...

buat la reunion... bes2.. heh

sila2 la berkunjung ke kuala perlis, kolej kediaman aku.. haha

unimap-uitm arau. hahah dekat2

farah wahida said...

aiman : huhu..bilik ang wat bilik terbuka ka?? ke nanti nak jamu megi ja?? baik aku g makn bakar2 kat kuala perlis tu..hukhuk! :)

Anonymous said...

huhu..da gambaq ak..the most closest... thanx sahabat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...