), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Thursday, May 19, 2011

KAMPUNG PAYA MEMPELAM

Best Blogger Tips
makan pelam bila dicicah dengan sambal mak B or sambal buatan sendiri memang sedap.. tambahan pula bila berkelah di atas pelantar.. angin bertiup dengan kencang sehinggakan terangkat baju2.. wargh.. jangan cakap laa... serius seronok!! pengalaman nie memang x semua boleh dapat kerana kebanyakkan suasana nie terdapat di kampung2 sahaja ataupun di tepi pantai... haa,di sini bukan ak nak bercakap pasal makan buah pelam dan suasana mengasyikkan.. disini ak ingin bercerita tentang kampung ak yang dikenali sebagai KAMPUNG PAYA MEMPELAM, KEDAWANG 07000 LANGKAWI

Unik x nama kampung aku ni??hmm , ak x tahu pulak salasilah kampung paya mempelam nie.. bila diamati nama kampung aku nie.. mesti ada kaitan antara paya dan mempelam.. hurmm, maybe pelam ( mangga ) tumbuh di kawasan paya dan orang zaman dulu terkejut bila melihat insiden itu terus mengelar dengan nama kampung paya mempelam.. huhu..harap lojik la hypothesis yang ak reka nie walaupon x buat kajian mendalam ,rasa macam ahli sejarah pulak hihi

semasa cuti semester akhir nie.. aku ada masa 4 bulan lebih berada di kampung halaman sebelum ak sambung study , kira2 setiap minggu ak akan menziarah umah tok menakan ak, walaupon itu hanya pangkat tok menakan, ak mengangap mereka macam tok ak sendiri. rumah tok aku bersebelahan dengan tok menakan aku.. sekali ak menziarah tu,kira dua2 rumah ak singgah.. yala, hati orang tua kita perlu jaga..x kira pangkat mana pun dia..tidak dapat dinafikan ada kalanya tok2 ak nie touching dengan ak.. yala.. ak selalu x adil dari segi masa dalam menziarah mereka.. ada kala ak spend lebih masa umah tok menakan, makan sana.. tok betol ak touching..ada kala ak dok umah tok betol ak lama2, makan sana.. tok menakan touching.. hurm,susah la kalo macam nie.. ak perlu lebih alert dalam membuat pembahagian masa.. ak selalu ajak tok2 ak makan bersama, dan itu dapat mengelakkan dari hati masing tersinggung.. kadang2 ak jadi berbelah bagi ,selalu kalau dalam bab tidor makan nie.. ak akan bahagi.. makan tngahari ak akn pergi kedua2 rumah.. aku makan sini sikit..pastu ak makan sana sikit..tidor pulak.. ak amek 2 malam.. satu malam kat sana,satu malam kat sini  good girls! hehe tu dapat mengelakkan dari touching

antara gambar yang sempat diambil di umah tok ak nie... mereka sedang berkebun di tepi rumah..tanah tu adalah tanah pusaka arwah nenek aku yang dulu nya bendang dijadikan kebun sayur2an



ini adalah tok aku..tok cah

nie tok menakan aku..tok besah
semua nie sepupu sapapat aku..bnyak yang kecil2 lagi..eh,ada 2 adik aku kat situ..x pasan plak..huhu

seluar merah pendek tu adik imanina...sepupu ak ,anak makcik aku

depa dok men dalm kolam ikan tokwan aku

nie tokwan menakan ak..tokwan talib,da jd mcm tokwan aku sendiri..tokwan sebetulnya da meninggal dunia masa aku umr5 taun. 




bez tngok budak2 men bendang.. mcm nk join ja..hihi



nie hero paling kecil aku



nie sepupu tiri..asal dok kl.. tp dok ngan tokwan talib..sekrng dok belajr cakap kedah..
makngah yati...da berkhwin..perngai mcm budak2 lagi..huhu






3 comments:

Eminence said...

kenape ada 2 post -_-?

che fara said...

huhu...entah... masalh cikit...da ok sekarang... :)

che fara said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...