), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Wednesday, December 14, 2011

Ragam manusia dalam FB

Best Blogger Tips

memang kita setiap hari tak lepas kalau tidak log in ke facebook yang sangat popular ketika ini. macam-macam orang yang kita akan jumpa di situ dan pelbagai karenah ataupun perangai  yang korang dapat lihat sendiri.Agak-agak, ada tak antara list nie iras-iras cara kita ataupun kawan kita?? 




1.  Manusia Kaki Update

    Tak kira bila dan di mana sekalipun, mereka akan selalu
    update status.Statusnya pendek tetapi padat.

    Contoh : "sarapan nasi lemak^^"
           : "on da way pergi jamban"

2.  Manusia Kaki Mengeluh

    Manusia jenis ni tak pernah puas dan suka sangat nak
    mengeluh.Pagi,petang,siang,malam hanya mengeluh.

    Contoh : "Panas gila hari ni"
           : "Menyampah betul hari ni"

3.  Manusia Kaki Berlagak

    Mungkin diorang tak berniat nak berlagak, tapi orang lain
    yang baca status tu mungkin rasa menyampah dengan status yang
    berbau sombong ni.

    Contoh : "Siot, BMW aku rosak"
           : "On da way pergi Milan"

4.     Manusia Kaki Jiwang

    Manusia jenis ni istimewa sikit, sebab setiap status yang dia
    update semua indah - indah dan berbunga belaka.

    Contoh : "Mencintaimu adalah perkara terindah dalam hidupku"
           : "Kita berdua bagaikan sepasang burung yang bersayap
              satu, dan hanya mampu terbang bila bersama."

5.     Manusia Kaki Review

         Manusia jenis ni pulak agak mulia sikit sebab selalu    
    kongsikan segala segala pengalaman dia dengan kawan-kawan
    dia dengan membuat review.

    Contoh : "Call Of Duty Black Ops memang gempak"
           : "Filem 2 alam filem paling terbaik dalam dunia"



nie lah antaranya...ada x antara nie mcm kita atau rakan kita?? xda hal lau nak ragam mcm mana pon .. yang penting jangan kita post status yang boleh menjengkelkan bila orang membacanya sudah.. silap2 korang kena band ngan teman2 nanti..selamat berfacebooking...

2 comments:

dylli said...

HAHAHAHHAA.. nasiblah aku tak ber FB. kurang lah terasa dengan post ni. AHAHAH.. :P

Noraim said...

Semua jenis di atas oernah tgk, jumpa. tp tuh kan hak masing2 tengok je lah walaupun tak suka. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...