), progress;}body, a, a:hover {cursor: url(
Free Mouse Cursors at www.totallyfreecursors.com
), progress;} -->

Monday, December 12, 2011

Uitm Shah Alam VS Uitm Perlis

Best Blogger Tips
hurm bukan nak melangsungkan pergaduhan kat sini tapi sengaja ak nak wat perbandingan antara uitm shah alam dengan uitm perlis ..

bestnya belajar kat uitm arau ...
1. lecture kat uitm arau memanjakan studentnya.. mostly mcm mak pak jaga anak.. lecture kat Shah alam x da nak memanjakan studentnya.. maybe student terlampau ramai agaknya.. x tahu nak melayan n jaga anak yang mana satu :)

2. student kat uitm arau mudah untuk dikenali /dicam kerana sikit ja orang.. fakulti pon x sampai 20 lau uitm shah alam x mudah untuk dikenali sb terlampau ramai student..berpuluh-puluh fakulti..sampai sekarang ak pon x taw kedudukan sesuatu fakulti tu... (ye lah da nama pon uitm induk,maunya x ramai.. bukan cawangan.. isk2)  .. x da ak just nak wart perbandingan ja.. dari ap yang ak nampak..

3. makanan kat uitm Shah alam mahal-mahal,even kat DC.. x mcm arau.. murah-murah siap dapat discount lagi lau selalu makan contoh macm kat orange tu.. pastu da la mahal ,x bnyak yang sedap lak tu.. ( x tepati citarasa selalu )

4. suasana kat uitm arau nyaman..lau pagi2 buka tingkap bilik.. udara fresh selalu dihidu.. umpph,dapat tngok benda2 yang hijau mcm pokok,, baju hijau, rumah hijau, basikal hijau .. huhu... nyaman mcm duduk dalam hutan tebal :) lau uitm shah alam .. tiap2 pagi bau concrete.. bosan.. kiri kanan konkrit..xbnyak benda color hijau..arghh... nak nak warna hijau bnyak-banyak...

5. jalan kat arau x da pon sesak mcm kat shah alam.. argh,hari2 kena bngun awal sb nak elakkan dari kesesakan jalan .. kalau kat arau tu,lau kelas kul 8. kul 7.30 kira boleh bersiap2 lagi..kul 7.45 baru keluar dari bilik..mcm nie baru best ..huhu

6. kalau ada aktiviti uitm shah alam selalu xdapat nak joint sebab kedudukan tempat tu telampau jauh .. mcm kart dewan seri budiman., kompleks sukan.. ak nie dok kat fakulti kejuruteraan.. xpadan lau nak p situ....kalau kat uitm arau..dapat ja nak join..sb selalu wart kat mushroom n dewan baru .. jalan kaki pon boleh sampai :) boleh la collect sticker kolej bnyak2

bestnya belajar kat uitm Shah alam ...
1. kalau nak g kelas.. x payah naik tangga.. lift ada dan khas dignakan untuk student-student fakulti ak..ho yeeaa.. leh la hilang stress n penat masing2

2. uitm shah alam ada exchange student dari merata dunia.. dapat la nak tngok orang asing dari dekat dan tngok cara depa blajar kat Uitm shah alam nie.. x mcm arau.. ctu x da MATSALLEH.. anak pakcik salleh ada.. hukhuk

3. uitm shah alam berdekatan dengan pusat commercial.. dapat la nak makn KFC ka, MCD ka ,Pizza ka .. .SUBWAY ka, TUTTI FRUITY ka..lau teringin.. kalau kat arau.. kna pergi belah kedah untuk cari makan tu...hmm,lau kempunan hari tu,, kna la tahan sampai cuti minggu.. baru dapat keluaq p kedah :)

4. kat sini ada wayang( bukan dalam Uitm tp sekitar kwasn).. lau nak tngok hari2 pon boleh,, lau kat arau lau nak tngok wayang kena p belah kedah nuh.. mcm kat plaza alor star..

5.lau cuti2 tahu nak p mana sb bnyak tmpat yang best kat selangor nie.. tambah2 perempuan.. suka sungguh nak p shopping complex ..walo hanya sekadar window shopping ..tapi amat menggembirakan.. x mcm kat arau.. limit ja tmpat shopping tu..takat C-mart .. Pacific,pekan rabu ,padang besar n plaza


itulah perbandingan yang ak dapat.. masing2 ada kelebihan dia.. pandai2 la kita memilih.. kat mana2 pon tempat belajar adalah sama saja kalau kita set kart pala otak kata "ak kat sini niat nak datang belajar!! bukan nak mai main2"



3 comments:

Hafiz said...

ooo..baru ak tau..
untung la org blaja kt uitm..hehehe

raifana said...

hmm rindu la suasana kt uitm arau,,lecture baik2, udara nyaman tp yg xbestnya tempt nk shopping kita cuma ada c-mart ja yg terdekat..huhu.wayang pun tarakk..uhuk2.tp mnjadi student uitm arau adalah satu kngn indah yg xmungkin dilupakan..:)

mystery boy said...

UiTM Arau lagi best,. . . dikelilingi sawah menghijau, . . . . . . makanan pun murah2, . . . RM 2 dah cukup boleh buat beli nasi untuk makan, . . . . sori tersesat ke sini sebab tengah carik tempat untuk promote mitos naga api, . . :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...